Inspiratie
Frikandellington
De Frikandellington is een creatieve variant van de traditionele Beef Wellington, perfect voor een feestelijk kerstdiner.
4 porties
50 minutes
Benodigde producten
Ingrediëntenlijst
5 Mora frikandellen
1 potje mosterd
1 doosjes champignons
1 sjalot
6 plakken parmaham
1 bosje tijm
currysaus
2 plakken bladerdeeg
3 eieren
boontjes
Bereiding
1
Bereid de frikandellen volgens het bereidingsadvies op de verpakking
2
Smeer de frikandellen met een kwast in met mosterd
3
Leg vershoudfolie op het aanrecht en leg hier 3 frikandellen op en leg daar vervolgens weer 2 frikandellen op
4
Rol de frikandellen nu stevig op in de vershoudfolie en leg in de koelkast om stijf te worden
5
Snijd nu de champignons, tijm en de sjalot heel fijn
6
Bak de champignons, tijm en de sjalot in een koekenpan tot goudbruin en kruid af met peper en zout
7
Plaats nu 6 plakken parmaham op een laag plastic folie
8
Verspreid het champignon-sjalot-tijm mengsel over de laag parmaham
9
Plaats hier bovenop de frikandellen die je uit de folie hebt gehaald en rol het geheel strak op in de folie. Plaats in de koelkast
10
Verwarm de oven voor op 175°C
11
Leg een lang stuk bladerdeeg op een gladde, bebloemde ondergrond
12
Haal de opgerolde frikandellen uit de koelkast, haal ze voorzichtig uit de folie en plaats ze aan het begin van het bladerdeeg
13
Splits 3 eieren en doe het eigeel in een glas en bestrijk de randen van het bladerdeeg met een kwast met het eigeel
14
Rol de frikandellenrol op in het bladerdeeg en vouw de zijkanten mooi dicht. Snijd het overtollige bladerdeeg aan de zijkanten weg
15
Leg vervolgens het tweede stuk bladerdeeg op een gladde, bebloemde ondergrond
16
Gebruik een deeguitsnijder om een mooie ruitvorm te rollen uit het bladerdeeg. Plaats deze over het bladerdeeg gevuld met de frikandellen
17
Snijd het overtollige bladerdeeg weg en smeer de Frikandellington met een kwast in met het eigeel
18
Bak de Frikandellington in 35 minuten mooi goudbruin in de oven op 175°C
19
Kook de boontjes tot ze gaar zijn
20
Haal de Frikandellington uit de oven en snijd in mooie plakken
21
Voeg currysaus toe op het bord, leg hier de boontjes op en vervolgens een plak Frikandellington