Inspiratie

Carrero® Choripan

Carrero® Choripan

Ingrediëntenlijst

4 stuks (= 1 verpakking) Mora Carrero®
4 zachte puntbroodjes • 1 chorizoworstje in snippers gesneden
1 chorizoworstje in snippers gesneden
1 zakje gemengde sla
voor de Chimichurri:
100 ml olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
de blaadjes van 10 takjes verse tijm
1 bosje verse oregano
1 bosje bladpeterselie
1 bosje bieslook
1 Spaanse peper
1 theelepel mosterdpoeder
4 tenen knoflook
1 kleine gesnipperde ui
grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

1
Bereiding voor de Chimichurri:
2
Doe alle droge ingrediënten, behalve de ui en de Spaanse peper, in een vijzel of keukenmachine en meng dit tot een gladde massa.
3
Doe er vervolgens eerst beetje bij beetje de olie bij, daarna de azijn.
4
Roer goed door zodat er een gladde saus ontstaat.
5
Op het einde voeg je de ui en de fijngehakte Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door.
6
Afkruiden doe je met peper en zout.
7
Bereiding voor de broodjes:
8
Bereid de Mora Carrero® zoals je op de verpakking kunt lezen.
9
Snijd de broodjes open en smeer er al wat Chimichurri op.
10
Beleg met de gemengde sla, gevolgd door de Mora Carrero®, de chorizosnippers en opnieuw een beetje chimichurri.
Delen