Inspiratie
Bitterballen-pasteitje
Geniet van de feestdagen met de Mora Bitterballen Pastei! Deze heerlijke snack is perfect als amuse voor je menu.
4 porties
15 minutes
Benodigde producten
Ingrediëntenlijst
2 doosjes Mora bitterballen
4 bladerdeeg bakjes in stervorm
1 pak bloem
1 pak roomboter
1 bakje champignons
1 runderbouillon blokje
1 bosje peterselie
laurierblaadjes
peper
zout
Bereiding
1
Breng water aan de kook met een rundvlees bouillon blokje
2
Bak 50g roomboter op middelhoog vuur en laat uit bruisen
3
Voeg 60g bloem toe en roer met een lepel totdat alles goed is opgenomen, zo verkrijg je een roux
4
Wanneer de roux is afgekoeld voeg dan een pollepel bouillon toe en blijf roeren tot de roux klontervrij is
5
Kook de roux zachtjes door zodat de bloem-smaak wegtrekt
6
Laat zachtjes inkoken en voeg de laurier en gekneusde peperkorrels toe aan de roux
7
Bereid de bitterballen volgens het bereidingsadvies op de verpakking
8
Prak 16 van de 24 bitterballen in een kom
9
Hou 4 van de 24 bitterballen aan de kant voor de garnering
10
Bak de champignons goudbruin in een koekenpan
11
Hak de peterselie fijn
12
Voeg vervolgens de geprakte bitterballen, fijn gehakte peterselie en gebakken champignons toe aan de ragout
13
Breng op smaak met peper en zout
14
Laat inkoken tot de gewenste dikte
15
Vul de bladerdeeg bakjes met de ragout en gebruik de overgebleven bitterballen om te garneren samen met gehakte peterselie