Spinnenbal

Halloween met Mora!

Ingrediënten

  • 1 G’ackie Gehaktbal (ontdooid)
  • 6 Kipfingers® (ontdooid)
  • Ketchup
  • Spuitzakje
  • 6 cocktailprikkers
  • eventueel: radijsjes
  • eventueel: snoepoogjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de G’ackie Gehaktbal doormidden zodat je een platte ronde krijgt. Kerf met een mes een kruis in het midden van de gehaktbal. Dit wordt het lijfje van de spin.
  2. Steek een cocktailprikker door beide uiteindes van de Kipfingers®, zodat de Kipfingers® (pootjes) bol gaan staan.
  3. Prik aan elke kant van het spinnenlijfje 3 Kipfingers®, dit zijn de pootjes. Frituur de spin zo in z’n geheel (houd de frituurtijd van de Kipfingers® aan).
  4. Als de pootjes hun stevigheid verliezen door het frituren, prik ze dan op een bordje weer goed en zet ze handmatig (bol) omhoog.
  5. Maak met ketchup (in een spuitzakje) een kruis op de rug en geef de spin eventueel oogjes van een stipje mayonaise met ketchup. Liever snoepoogjes gebruiken? Dat kan ook: “plak” ze vast met een druppel mayonaise.
  6. Wil je nog een stapje verder gaan? Snijd een vliegje uit een klein radijsje (maak met 3 inkepingen de vleugeltjes los en snijd bij het kopje een randje weg) en plak er de oogjes op.

    Zo is je bijzondere snackgerecht helemaal af!

Ook interessant

Halloween met Mora!
Voor elke match van het WK een ander recept. Smakelijk eh! Ay caramba! Het is Mexicover op het WK.