De (nieuwe) noden van de klant

25 oktober 2017

De (nieuwe) noden van de klant

Met het Frites Atelier in Antwerpen, mag nu ook sterrenchef Sergio Herman zich friturist noemen.
‘Een interessante trend waarvan frituristen heel wat kunnen opsteken.’ aldus Foodservice Alliance.

Iederéén houdt van lekkere frieten

Frituren behoren tot ons cultureel erfgoed en zullen waarschijnlijk nooit uit het Belgische landschap verdwijnen. Toch onderscheiden frituren zich maar nauwelijks van elkaar. En dat stemt tot nadenken.

“Anno 2017 zijn steeds meer consumenten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond voeding en drank. De geïnformeerde klant wil weten met welke aardappelen zijn frieten worden bereid, welke ingrediënten in de snacks zitten, …"

Sleutel tot commercieel success

1.     Zorg voor een aangename geur

Blijkbaar is geurhinder een belangrijke drempel bij een frituurbezoek. Sergio Herman vond hiervoor een oplossing. Hij liet een krachtige afzuigkap installeren én gebruikt een kunstmatige basilicumgeur. Zo baadt heel z’n zaak in een luxueuze sfeer.

“Niet elke friturist moet het concept van de sterrenchef kopiëren, maar het kan geen kwaad om een voorbeeld te nemen aan de Nederlander en stil te staan bij de wijzigende noden van de consument.”

2.     Weet voor wie je frietjes bakt

Foodservice Alliance raadt frituristen aan om naar specifieke doelgroepen te kijken, hun noden te detecteren en daar op in te spelen. Daarbij moet de focus op kwaliteit, snelheid van bediening en toegankelijke prijzen liggen.

3.     Volg trends

"De laatste jaren is de trend van one product focus een feit: steeds meer restaurants bieden enkel hamburgers, hotdogs of gehaktballen aan. Door dat beperkte aanbod garanderen ze tegelijkertijd kwaliteit én toegankelijke prijzen. Aangezien die restaurants het ontzettend goed doen, lijkt het ons aangewezen dat ook frituristen zich door dit nieuwe concept laten inspireren."

Ook interessant

14 december 2018
Een kakelverse nieuwe snack van Mora
Als je nog een reden zocht om vanavond naar de frituur te gaan: hier is-ie … Je favoriete nieuwe snack is eindelijk verkrijgbaar. Ga snel smullen van…
29 augustus 2018
België is hét frietland bij uitstek! De gemiddelde Belg draait z’n hand dan ook niet om voor een groot pak friet met een frikandel of één van de vele…
31 juli 2018
Er is geen beter moment dan een zonnige zomerdag om uitgebreid te aperitieven. Lekker genieten in het avondzonnetje met een fris en origineel drankje…
15 juni 2018
3 knalrecepten op ‘n rij
De beste opwarming voor het WK? Een oven vol warme ovensnacks! En omdat supporteren voor ons Belgisch elftal zoveel beter gaat met een lekkere snack…